Književno veče sa Filipom Grujićem i promocija njegovog novog romana

SMEDEREVO, 20. februar 2024 – Na Pozajmnom odeljenju za odrasle smederevske Narodne biblioteke ovog utorka je književno veče sa nagrađivanim piscem i dramaturgom Filipom Grujićem tokom koga će biti predstavljen njegov novi, treći roman „I onda, opet, iz početka“.

Filip Grujić je rođen u Novom Sadu 1995, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde trenutno radi kao asistent na Katedri za dramaturgiju. Osim što je pisac i dramaturg, autor je i voditelj emisije „Čudna šuma“ na Radio Beogradu 2 i kolumnista časopisa „Oblakoder“.

Autor je više drama koje su na pozorišnim repertoarima i dobitnik Mihizove nagrade za dramsko stvaralaštvo 2020. Njegova drama „Ne pre 4.30 niti posle 5.00“ ovenčana je Sterijinom nagradom i nagradom „Slobodan Selenić“, a izvodi se u Ateljeu 212 pod nazivom „Pred svitanje“, dok se drama „Vilica“ Ebena Bajersa izvodi u Srpskom narodnom pozorištu pod nazivom „Velika depresija“.

Autor je romana „Podstanar“ (2020), koji je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu i nominovan za Evropsku nagradu za književnost, i romana „Bludni dani kuratog Džonija“ (2017), po kojem se igra predstava u Novosadskom pozorištu. „I onda opet, iz početka“ (2023) njegov je treći roman, kojim se potvrdio kao nezaobilazno ime srpske književnosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!